torsdag 26 november 2009

Dag 9, 23 oktober - Rapport från VM

Redan fredag!!! Patrik fick gå upp riktigt tidigt och jag fick slå på TVn på hotellet. Mounted shooting skulle presenteras på Amarillos morgonTV! Det var inte många minuter Patrik fick i TV (vilket han tyckte var ganska skönt), men han lyckades ialla fall se riktigt svensk ut trots sina tävlingskläder bestående av skjorta, chaps och hatt...

Det var idag dags för Stage 4: Lilla banan igen. Man skulle börja skjuta två ballonger bestående av en "gate". Rida neråt igen och skjuta tre före man rundade tunnan. Sedan upp igen och runda rundown tunnan och rida hem. För att göra det snabbast kunde man skjuta ballongerna i "gaten", skjuta tre, runda tunnan och sedan rida genom gaten.

Jag klarade av den "svåra" biten galant trots att jag var lite osäker på avståndet, men missade en på rundown - den lättaste delen! Jag kan nog inte träffa mer än 9 ballonger...

Patrik gjorde däremot ytterligare en kanonrunda och plockade placeringar. Det var ganska svårt att räkna ut hur man låg till i divisionen eftersom resultaten för klasserna inte kom ut förrän alla ridit banan (eftersom banorna var uppdelade på två dagar). Vi gissade att Patrik låg ungefär på 7 plats i divisionen.

Resultaten efter stage 4 såg vi inte till på hela kvällen och man var inte särskilt hågad att stå och räkna fram från totala ställningen.

På kvällen var det dags för "Friday Showcase" med sedvanlig flaggcermoni. Givetvis red Patrik med vår svenska flagga tillsammans med Sheryl från Kanada och Roger från Tyskland.








På kvällen var det bl a final i kavalleriklassen, final i gevärsklassen, stage 3 i Eliminatorn och final i Wrangler Pro.
Roligt var att Tammy vann finalen i kavalleriklassen och fick en tredjeplats i Ladies Wrangler Pro!

Vi åt en riktigt sen middag med goda revben och stekar på Texas Road House. Det finns ialla fall gott om bra restauranger i Amarillo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar