onsdag 18 november 2009

DAG 2, 16 oktober: Rapport från VM 2009

Vi gick upp kl. 5 nästa morgon och lastade hästarna. Vi fick åka med Bob i hans Dodge med fyra hästar bak i trailern. Det var fortfarande mörkt när vi åkte från Ranchen i följe med tre andra ekipage. Vi körde genom bergen och passerade en liten bit av Idaho innan vi kom in i Montana igen. Det var väldigt vackert när det började ljusna. Jag hade gärna stannat ett tag i Darby.













Vi passerade några gårdar med bevattnade åkrar. Om man tittar på satellitbilder ser man en massa runda fläckar överallt. Inte förrän nu hade jag insett att det är bevattningssystem. Fästpunkten sitter i mitten och stora hjul drar runt anläggningen. Sånt ser man inte i Sverige...


Vi körde i ett sträck och stannade i princip bara för att tanka. Frukost och annat smått och gott fixade vi och åt i bilen. Jag fick en reskamrat - en liten Jack Russel - Ashley.
Våra telefoner fungerar aldrig i Darby, men vi trodde att vi skulle kunna ringa när vi hade kommit ut från bergen. Tji fick vi!


Efter flera timmars resa passerade vi gränsen till Wyoming. Efter ett tag stannade vi och rastade hästarna, som hade stått länge och behövde röra på sig. Det var riktigt varmt och skönt fast det blåste lite. Man kände hur solen brände i ansiktet - precis vad man behövde när det bara regnade och var kallt hemma i Sverige.

De första timmarna i Wyoming var det underbart vackert, och man såg Klippiga bergen långt borta, men efter nästan sex timmar av samma vy med - "a whole lot of nothing" - var det inte längre lika intressant.



"Welcome to Wyooooming, where the scenery never changes!"








Vi anlände till Casper för att övernatta. Det hade visst regnat en hel del så boxarna var riktigt leriga och otrevliga. Någon hade troligtvis övergivit en stackars häst, som såg utmärglad och uttråkad ut. Någon gav den lite hö, men det är jobbigt att se... USCH för sånt!!!

Ett restaurangbesök gjorde sitt, och vi fick sova lite. Patrik hade åkt på halsfluss och var inte särskilt trevlig. Som tur var hade Bob några roliga tabletter och Patrik hittade en egen sedan förra halsflussen. Vi hoppades att han skulle krya på sig tills tävlingen började...



- Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar